Tilslutning af hårde hvidevarer

Skal du ha’ tilsluttet en ny hvidevare hjælper vi gerne, vi tilslutter både nye og gamle maskiner, såsom:

komfur  -  kogeplade  -  ovn  -  micro-ovn  -  kombi-ovn
opvaskemaskine  -  køleskab  -  fryseskab  -  fryser
vaskemaskine  -  tørretumbler  -  tørreskab  -  emhætte

 

Hvordan er det nu lige...

Der er mange tilslutningsmuligheder alt efter hvilken type hårde hvidevare du har anskaffet. Hvis du er usikker på installationen anbefaler vi derfor at du får en elektriker eller hvidevaremontør til at lave en sikker og lovlig tilslutning.

 

Stort strømforbrug, hård belastning af ledninger og kabler kræver den rigtige installation

Moderne hvidevarer som f.eks. induktionskogeplader, ovne og vandkogere bruger nemt 16A hver. Det er derfor særdeles vigtigt at installationen er udført korrekt og med omtanke, ellers kan det i værste fald medføre brand eller anden skade.

 

Elektrisk tilslutning

Du skal altid være opmærksom på hvilken spænding din nye hårde hvidevare bruger, er det 230V eller 400V? Tilslutning til forkert spænding kan i værste fald medføre skader som kan være meget dyre at reparere.

Du skal ligeledes være opmærksom på ledningskvadret, antal ledere og farver for korrekt tilslutning. Skal der bruges stikprop eller tilsluttes der direkte i en installationsdåse?

De fleste husholdningsmodeller monteret med en 230V stikprop (dog normalt uden aktivt dansk jordben). Såfremt dette er tilfældet skal der bare påsættes en jordadapter så der hermed opnås den fulde beskyttelse med jordforbindelse.

Såfremt der er tale om et komfur eller en kogeplade, bruger disse 2 eller 3 faser og det er derfor særlig vigtig at tilslutningen er foretaget korrekt. Her er der desværre også flere tilslutningsmuligheder, i Danmark har vi en metode for tilslutning og der er normalt 2 eller tre andre som desværre ikke virker eller er korrekte i en dansk installation.

Er der tvivl om tilslutning bør du altid få hjælp at en kyndig person eller din elektriker!

 

Links til relevante internetsider:

Sikkerhedsstyrelsen, lovgivende myndighed.

 

Telefonen er åben hele døgnet
Top