Vi hænger også dine lamper op

Skal du ha’ nye lamper i din stue eller køkken, dit hus, din lejlighed, på kontoret eller i firmaet, så lad os hjælpe med ophængning og tilslutning.

 

Hvilken lampe skal jeg vælge

Der findes i dag rigtig mange forskellige typer lamper og armaturer. Det er vigtigt at du er opmærksom på om lampen er godkendt til opsætning lige der hvor du ønsker det, det dur jo ikke at sætte en lampe op over badekarret eller i det fri hvis lampen ikke er godkendt til formålet, du risikerer i værste fald at få stød mm.

 

Typer og strømforbrug

Hvad for en lampe skal jeg vælge er et godt spørgsmål! Du bør vælge en lampe der lyser godt og gerne er energibesparende. Der findes rigtig mange forskellige lyskilder, tidligere havde vi bare almindelige pærer som en 60W med E27 fatning eller et lysstofrørsarmaturer i køkkenet. Men i dag findes der utrolig mange forskellige lyskildetyper. E27 og GU10 er nok dem vi mest vil anbefale, her er udvalget størst og de fås stort set over alt.

 

De mest almindelige typer er LED-lyskilder, halogenpærer, gløde pærer, kompaktrør og lysstofrør.

Er det vigtigt at lampen skal være billig i drift, altså om den koster en bondegård at tænde for. Der her virkelig stor forskel på om du vælger en LED lampe eller en 500W halogen, den ene koster måske 2,50 øre og den anden 2,50 kr. i timen.

 

Tilslutning af lamper

Har du et rigtigt lampeudtag eller skal lampen tilsluttes direkte i en dåse med samlemuffer?

”Hvis du selv tilslutter dine lamper bør du altid slukke for strømmen i din gruppetavle så du undgår at få stød!”

Der er stor forskel på lamper og hvordan de leveres og skal tilsluttes, nogle lamper må du selv tilslutte, andre kan kun installeres lovligt af en elektriker. Det også vigtigt at være opmærksom på ledninger og specielt om der skal tilslutte en jordforbindelse til lampen (ekstra sikkerhed som fabrikanten kræver).

 

Kan jeg få en lysdæmper

Hyggelig stemning skaber man ofte med dæmpet lys, det er også derfor at vi installerer rigtig mange lysdæmpere. Udfordringen er dog at der findes forskellige typer af lysdæmpere alt efter hvilken type lyskilde der skal dæmpes.

Det er derfor vigtigt både at finde en lyskilde (LED eller pærer) der kan dæmpes og derefter den rette lysdæmper, ellers er der risiko for at ødelægge både pærer og dæmper.

”Vi hjælper gerne med at finde den rigtige løsning til netop dit behov!”

Telefonen er åben hele døgnet
Top