HPFI- og fejlstrømsrelæ

"Vi udskifter dit gamle eller defekte fejlstrømsrelæ med et nyt, moderne og effektivt HPFI-relæ."

Kampagnepris inkl. installation og HPFI-relæ, fra kr. 995,- inkl. moms. (se under tilbud, gælder til og med december 2018)

 

Vedligeholdelse og kontrol

Vi anbefaler at du afprøver alle HPFI- og HFI-relæer, samt andre typer fejlstrømsafbrydere mindst 2 gange årligt, dette gøres ved at udløse testknappen på relæet. Herefter skal relæet straks udkoble, såfremt dette ikke er tilfeldet bør relæet efterses af en aut. el-installatør. (husk efterfølgende at genindkoble relæet).

Ligesom din bil skal til service og syn regelmæssigt, bør fejlstrømsafbryderen også efterses af en elektriker/el-installatør med et specielt måleudstyr der kontrollerer om relæet er funktionsdygtigt, vi anbefaler at dette udføres hvert andet år. Ring og aftal tid, så sikkerheden igen er reel og dokumenteret!

 

Udskiftning, installation og sikkerhed

Udskiftning og installation af et HPFI- og fejlstrømsrelæ kan være livsfarligt og bør derfor kun udføres at din elektriker / aut. el-installatør. Vær specielt opmærksom på at strømmen foran din fejlstrømsafbryderen normalt kun kan afbrydes ude i vejen. Lad derfor altid en faguddannede personer udføre sådanne opgaver.

 

Hvordan virker mit HPFI-relæ

Sker der fejl i et kabel, eller f.eks. en ledning i en vaskemaskine der røre ved stel/jord, så registrere fejlstrømsrelæet (HPFI-relæet) straks dette, og kobler el-installationen fra, således risikoen for stød fjernes. Dvs. opstår der en fejlstrøm i el-installationen kobler HPFI relæet forsyningsspændingen fra.

 

Uddrag af gældende lovgivning

Fra 1 juli 2008 skal der være installeret et HFI eller HPFI relæ i alle installationer med stikkontakter hvor sikringen foran denne er op til og med 20A, dette gælder også i installationer fra før 1975 hvor der ikke var krav om fejlstrømsafbryder.

Det blev ligeledes besluttet at såfremt der installeres eller udskiftes et fejlstrømsrelæ, skal dette være af typen HPFI.

 

Tvivl og spørgsmål

Er du i tvivl eller har du spørgsmål vedrørende HPFI-relæer og fejlstrømsafbrydere står vi klar med svar og løsninger der sikre dig og dine kære. Vi har adresse på Bøgeskovvej 144, 5540 Ullerslev, nær  Odense, men kan kontaktes på 70 26 13 43.

 

Links til relevante sider på internettet

Elviden, tips og beskrivelser omkring el-installationer.

Sikkerhedsstyrelsen, lovgivende myndighed på el-området.

 

Telefonen er åben hele døgnet
Top